Internet Marketing

  • Home
  • Internet marketing
SAZNAJTE O INTERNET MARKETINGU

Internet marketing

Internet marketing predstavlja skup poslova i tehnika koje se preduzimaju u cilju plasiranja proizvoda potencijalnim kupcima na internet tržištu. Reklamiranje na internetu podrazumeva postajanje web sajta ili barem naloga na društvenim mrežama kao polazne tačke za privlačenje i regrutovanje kupaca. Pri tome nije dovoljno samo izraditi web sajt i postaviti ga na mrežu. Potrebno ga je učiniti vidljivim široj publici kroz različite tehnike SEO optimizacije ili putem plaćenih oglasa.

Optimizovan web sajt koji ima dobar vizuelni i tekstualni sadržaj bolje će se rangirati u organskoj pretrazi vodećih pretraživača za pojedine ključne reči i izraze. To znači da web dizajn i marketinško-prodajni tekstovi tzv. copywriting takođe predstavljaju deo internet marketing priče. Tu možemo dodati i web aplikacije , animacije, marketing filijala, mobilni marketing i drugo.

Naša agencija nudi vam kompletnu uslugu internet marketinga od izrade web sajta, njegove optimizacije u skladu sa zahtevima pretraživača pa sve do njegove promocije najznačajnijim marketinškim alatima na društvenim mrežama i globalnom internet tržištu.

izrada sajta i internet marketingmage

Google oglasi Ads

Google oglasi plaćaju se po kliku i u kombinaciji sa drugim marketinškim tehnikama mogu dati fantastične rezultate. Za Google reklamnu kampanju vrši se pažljivi odabir ključnih reči za tekst oglasa, analiza konkurencija i kreira jedna ili više reklamnih kampanja. Reklama se pojavljuje na vrhu strane pretraživača i njihovih partnera, budžet određuje klijent a razultati kampanje mogu se videti u svakom trenutku preko Google-ovih webmaster alata.

izrada sajta i google oglasi

Marketing na društvenim mrežama

Reklamiranje na društvenim mrežama je još uvek najisplativiji vid reklame na internetu. Na našim prostorima najviše se koriste Facebook, Instagram i YouTube. Za marketing na društvenim mrežama potrebno je pratiti sve novitete i razviti strategiju u skladu sa interesovanjem publike.

Facebook reklamna platforma sadrži veoma efikasne alate za za pronalaženje potencijalnih kupca. Oni omogućavaju veoma precizno targetovanje ciljne publike a veoma detaljna statistika pruža mogućnost kreiranja reklama koje donose odlične rezultate u optimalnom vremenskom roku. U kombinaciji sa Instagram društvenom mrežom ti rezultati realizuju se duplo brže i efikasnije.

Instagram društvena mreža takođe pruža korisnicima mogućnost oglašavanja sa preciznim targetom i po povoljnim uslovima. U poslednje vreme Instagram je popularniji od Facebook-a na našim prostorima pa tu šansu svakako treba iskoristiti za plasiranje prodaje. Možete koristiti haštagove #, automatsku sihronizaciju proizvoda kroz online prodavnicu tzv. Shopseen, prodaju putem Soldsie platforme a možete i povezati svoju online prodavnicu sa Instagram nalogom.

Ukoliko želite da se reklamirate na YouTube društvenoj mreži možete birati da li će se vaš video prikazivati pre, u toku ili posle videa, koliko sekundi će trajati, da li se može preskočiti. Takođe, možete se odlučiti za tizer reklamne kartice ukoliko želite. Targetiranje potencijalnih kupaca je veoma precizno a oglase možete plaćati po prikazu ili po kliku na oglas.

izrada sajta i drustvene mreze

Content marketing

Content marketing ili Blog podrazumeva unos tekstova po određenom hronološkom redu čime se web sajt optimizuje i osvežava novim sadržajima. Web sajt koji ima blog stranu, bolje se rangira u pretrazi i značajno doprinosi SEO optimizaciji sajta. Takođe, blog je odličan alat interakcije sa korisnicima koji mogu ostavljati svoje komentare čime se prikuplja i značajna email-ing lista potencijalnih kupaca ili korisnika. Bez obzira koji vide reklamiranja na internetu odaberete, naš marketinški tim osmisliće najbolju strategiju za ostvarenje vaših ciljeva. Pozovite se i informišite se o svim detaljima naše ponude.

izrada sajtova i content marketing