Izrada Web Animacija

  • Home
  • izrada web animacija
SAZNAJTE O IZRADI WEB ANIMACIJA

Izrada web animacija

Web animacije imaju veliki značaj u dizajnu web sajta. One doprinose većem angažovanju korisnika koji se duže zadržava na web sajtu, istražuje ga, pregleda, otvara nove stranice što na kraju rezultuje kupovinom ili drugom akcijom zavisno od vrste projekta.

Web animacija ima za svrhu da komunicira sa korisnikom, pruži mu potrebne informacije i poveća njegov vizuelni doživljaj. Naime, ljudi prirodno bolje opažaju pokretne objekte. To znači da dobra animacija pomaže korisnicima da bolje upamte sajt na kome su bili. Lepa, zanimljiva i korisna web animacija utiče i da se posetioci sajta ponovo vrate, pričaju o njemu i preporuče ga drugim.

Zato pozovite našu agenciju i angažujte naše vrhunske web dizajnere i animatore koji će za vas osmisliti korisnu i interaktivnu web animaciju po kojoj će vas prepoznavati. Ukoliko imate konkretne ideje kako vaša animacija treba da izgleda rado ćemo je izraditi u skladu sa vašim zahtevima po najpovoljnijim uslovima.

Dobiti od web animacija

Razvojem web tehnologije, animacije su postale dominantni element dizajna svakog ozbiljnog web projekta. One podižu kvalitet sajta na viši nivo i daju svoj doprinos u njegovom uspehu kroz niz dobiti a neke od njih su:
Povećanje stope zadržavanja publike na web sajtu
Stopa zadržavanja predstavlja vreme koje običan posetilac provede na sajtu. Dobra animacija pomaže povećanju vremena zadržavanja što se lako može proveriti pomoću Google-ovih ili drugih webmaster alata.
- Povećanje broja korisnih linkova
- Ukoliko sajt ima zanimljive i korisne animacije to može uticati i na povećanje broja relevantnih linkova za vaš posao. Ukoliko više linkova generiše sadržaj na vašoj web stranici, poboljšava se i pozicija sajta u rezultatima pretrage.
- Ukoliko želite da povećate stopu povraćaja publike na svoj web sajt, dobra animacija je odličan alat u te svrhe.
- Web animacija doprinosi vizuelnom identitetu sajta koji korisnik pamti i ponovo ga posećuje.
- Povećanje nivoa angažovanja korisnika
- Animacije povećaju nivo interesovanja korisnika i pomažu mu da bolje upamti važne informacije koje mu se prezentuje što dovodi do veće prodaje i konverzije.
- Web animacija koja nudi razne popuste i pogodnosti ili se koristi kao podsticaj na akciju značajno povećava lojalnost kupaca.

Oživite vaš web sajt

Kvalitetna web animacija stvara se temeljnim pristupom celom projektu. Ona mora imati dobru priču, jasan poziv na akciju i dobar vizuelni identitet. Nekada je korisnije stvaranje serije kraćih animacija u odnosu na jedan duži zapis jer to povećava nivo angažovanja u svakoj od njih i povećava stopu zadržavanja na sajtu. Jasno definisanje ciljeva koji se žele postići animacijom, kao i odabir vrste animacije može značajno uticati na rezultate celog projekata. Web animacija može biti i video, GIF, tekstualna animacija sa različitim efektima, animacija koja se pokreće skrolovanjem a trenutno su jako popularne animacije koje se pokreću prelazom kursora miša po ekranu. Ukoliko i vi želite atraktivne, zanimljive i korisne animacije na svom sajtu - pozovite nas. Animacije su budućnost u dizajnu web interfejsa. Stoga, budite i vi deo te budućnosti i povećajte prodaju svojih proizvoda i usluga već sada.