SEO Optimizacija Web Sajta

  • Home
  • optimizacija web sajta
SAZNAJTE O SEO - OPTIMIZACIJI WEB SAJTOVA

SEO optimizacija web sajtova

Davno su prošla vremena kada je bilo dovoljno samo da izradite web sajt i budete na prvoj strani vodećih pretraživača od kojih je kod nas najpopularniji Google. Ipak i danas klijenti koji žele da izrade web sajt, prvo pitaju da li će nakon toga biti na njegovoj prvoj strani. Međutim, put do dobre pozicije na web pretraživačima sada je dug i složen. Zahteva dosta uloženog vremena i truda ali se na kraju sve to višestruko ISPLATI.

optimizaicija web sajta

Optimizacija kako i zašto?

Svaki uloženi dinar u SEO optimizaciju je ulaganje u budućnost poslovanja. Donosi nove kupce koji postaju lojalni firmi i dalje je preporučuju drugima. Sigurno želite da upravo vas kupci prve pronađu na internetu. Baš u tome vam pomaže dobra SEO optimizacija. Ona podrazumeva funkcionalno, strukturalno i tekstualno dobar web sajt i preduzimanje niz različitih radnji i postupaka koji doprinose visokom rangiranju web stranice u pretrazi.

Naša agencija specijalizovana je za SEO optimizaciju svih vrsta web sajtova. Pažljivo pratimo sva dešavanja u domenu web optimizacije i primenjujemo relavantne SEO tehnike na projektima koji su nam povereni. SEO optimizacija je "živa" stvar. Pravila se neprestano menjaju i dobar SEO stručnjak u svakom trenutku mora znati šta je aktuelno i šta se više a šta manje vrednuje u pretrazi.

optimizacija web sajtova

Šta je SEO optimizacija ?

SEO (Search Engine Optimization) je skraćenica koja označava skup tehnika i metoda za prilagođavanje web stranica aktuelnim zahtevima pretraživača. Njihov cilj je povećanje saobraćaja ka web sajtovima putem organske ili prirodne pretrage. Dakle, kada korisnik interneta ukuca u pretraživač određene reči ili izraze koji se nazivaju "ključne reči" pretraživač mu nudi sajtove koje upravo sadrže takve ključne reči.

To znači, da sajt mora imati pre svega dobar sadržaj odnosno SEO tekst prožet ključnim rečima a zatim i mnogo drugih elemenata koji ga čine dobro optimizovanim. Između ostalog tu spadaju optimizovane slike i tagovi, izgradnja spoljnih i unutrašnjih linkova, prijavljivanje na Google-ove webmaster alate, povezivanje sa društvenim mrežama, upis u direktorijume, redovno osvežavanje sajta novim sadržajima tzv. blog i još puno toga. U odnosu na ove radnje u praksi razlikujemo Onsite i Offsite optimizaciju sajtova.

seo optimizacija web sajta

Vrste SEO optimizacije

Onsite optimizacija podrazumeva rad na samom sajtu a Offsite optimizacija rad na drugim elementima van samog sajta. Prvo se radi na Onsite optimizacija koja se odnosi na naslove, strukturu i sadržaj stranica. S druge strane, Offsite optimizacija tiče se same prisutnosti na internetu u korelaciji sa drugim sajtovima, društvenim mrežama i različitim direktorijumima.

Dobra SEO optimizacija sajta mora obuhvatati oba ova segmenta naročito u situacijama kada je konkurencija velika. Takođe, potrebno je neprestano biti u toku i pratiti trendove koje pretraživači diktiraju. Danas postoji više stotina faktora od kojih zavisi pozicija sajta na pretrazi a dobri SEO stručnjaci znaju kada i gde treba da primene određene SEO tehnike koje donose najbolje rezultate. SEO optimizacija je proces koji traje i treba biti strpljiv i dosledan. Naravno, klijentima uvek stoji na raspolaganju i opcija plaćenih oglasa. Međutim, ona traje samo dok se budžet za reklamu ne potroši. U uslovima oštre konkurencije to može biti veoma skupa investicija. Zato je uvek bolje opredeliti se SEO optimizaciju i dobro rangiranje u organskoj pretrazi.

vrste seo optimizacije

Zašto vam je potrebna SEO optimizacija?

SEO optimizacija vam nije potrebna samo ako nemate konkurenciju na web tržištu. U suprotnom više je nego neophodna. Ona vam omogućava ne samo da zauzmete dobru poziciju u pretrazi, već i da tu ostanete. Dobra SEO optimizacija povećava prodaju vaših proizvoda i usluga, unapređuje vaše poslovanje i izdvaja vas u odnosu na konkurenciju.

Optimizovati se mogu i Custom i Open Source ( Yoomla, WordPress ...) sajtovi. Za svaki od njih primenjuje se različite tehnike i metode koje donose najbolje razultate. Kontaktirajte nas i naši SEO stručnjaci izradiće detaljan plan i strategiju za optimizaciju vašeg web sajta uz najpovoljnije uslove.
Ukoliko želite da vidite kako izgleda SEO testiranje web sajta, to možete uraditi na ovom web sajtu:
- SEO Testiranje

sep optimizacija sajtova