Izrada Bloga

SAZNAJTE O BLOGU

Izrada Bloga - web dnevnik

Blog ili web - log ili u prevodu web dnevnik. Blog je zapravo web sajt na kome se sadržaj kao što su ( tekst, slike, video ...) unosi i prikazuje po datumima baš kao i u pravom dnevniku. Za vođenje bloga nije potrebno nikakvo specijalno tehničko znanje oko web tehnologija, već isključivo kako kreirati sadržaj odnosno kako uneti i napisati dobar i kvalitetan tekst.

Blog autoru pruža velike mogućnosti. Može mu poslužiti kao lično brendiranje, pomoć u pronalaženju ljudi koji isto ili slično razmišljaju i dele iste ideje, interesovanja ili hobi. Takođe, ukoliko blog postane popularan većoj populaciji, pruža mogućnost zarade , reklamirajući proizvode ili usluge za neku od kompanija kojima je vaša publika interesanta za promociju svojih usluga ili proizvoda.

Najvažniji element svakog bloga je naravno njegov sadržaj. Bitno je da je naslov svakog teksta zanimljiv, koristan ili zabavan za korisnika, kako bi privukao njegovu pažnju i zainteresovao da pročita. Temu bloga, njegov dizajn i njegov sadržaj bira njegov autor, a može biti lični ili komercijalan tj pisan namenski za određenu ciljnu grupu u merketinške, promotivne ili druge svrhe.

Korisnici, čitaoci koje prate odnosno čitaju blogove imaju mogućnost da učestvuju i komentarišu svaki članak na blogu. Ukoliko blog ima dopadljiv i zanimljiv sadržaj, postoji velika mogućnost da će to prepoznati i Google-ov algoritam, te će sajt bolje rangirati u pretragama a takođe brze i lakše će se podeliti putem družtvenih mreža.

Dakle, dobar blog vam može doneti razne benefite u vidu dobrog rangiranja u pretragama na Google, redovne posetioce sajta, pozitivne komentare, deljenje na društvenim mrežama. A na autoru bloga ostaje je kako ćete to iskoristiti. Ukoliko želite da naučite više o tome kako pisati dobre i kvalitetne tekstove za vas blog, kao i druge vrlo korisne detaljne informacije u vezi vođenja bloga, preporučujemo da pročitate o tome na jednom odličnom sajtu:

Pisanje bloga – Kako početi pisati blog, odabrati teme, dovesti čitaoce i kako promovisati blog?

izrada bloga